Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Η Συνέλευση δε λειτουργεί πια.

Σημειώσεις από την συνάντηση συνελεύσεων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά στην πλατεία Κοραή

Μετά το κάλεσμα της λαϊκής συνέλευσης Κορυδαλλού προς τις λαϊκές συνελεύσεις του ευρύτερου Πειραιά, συναντηθήκαμε την Τετάρτη 20/7/20011 στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά στις 8:00 το βράδυ. Από τους παρόντες κρίθηκε πως η συμμετοχή ήταν σχετικά μικρή αριθμητικά (πιθανόν λόγω ελλιπούς ενημέρωσης στον σύντομο χρόνο μεταξύ του καλέσματος και της πραγματοποίησης της συνάντησης) και για αυτόν το λόγο η διαδικασία δεν είχε χαρακτήρα συνέλευσης με αποφασιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, μιας και παρευρέθηκαν συμμετέχοντες από τις λαϊκές συνελεύσεις Πειραιά, Κορυδαλλού, Νίκαιας και Περάματος υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή εμπειριών ενώ έγιναν και βήματα για την ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των συνελεύσεων.

Συζητήθηκαν διάφορα θέματα όπως:

 • Το μέλλον και η πορεία των λαϊκών συνελεύσεων  κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Τρόποι προσέλκυσης κόσμου στις λαϊκές συνελεύσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με δρώμενα ( συναυλίες κ.α.)
 • Να πάει το κίνημα στις  παραλίες. ( Δεν πληρώνω ιδιωτικές πλαζ, ξαπλώστρες κ.α., ανακατάληψη παραλιών με ελεύθερο κάμπινγκ, ενημέρωση των τουριστών για την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.)
 • Τα κοινά προβλήματα των γειτονιών, ανάγκη πιο άμεσης επικοινωνίας και ενημέρωσης μεταξύ λαϊκών συνελεύσεων.
 • Κοινές δράσεις σε τοπικό επίπεδο (επικείμενο κλείσιμο νοσοκομείων – συγχωνεύσεις σχολείων-δεν πληρώνω τράπεζες, εφορίες, ΔΕΗ).   Μπλοκάρισμα σε κάθε απόπειρα κατάσχεσης σπιτιού από τράπεζες ή διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ σε σπίτια λόγω απλήρωτων λογαριασμών.
 • Η ανάγκη περιφρούρησης των Λ.Σ. και τρόποι απάντησης στην κρατική -αστυνομική – φασιστική βία.
 • Ο ρατσισμός στις γειτονιές και στα σχολεία καθώς και η προσπάθεια των φασιστικών οργανώσεων να στρατεύσουν μέλη μέσα απ΄ τα σχολεία, όπως και η ανάγκη για αλλαγή του συστήματος (5μελή, 15μελή), το οποίο εκπαιδεύει τα παιδιά από μικρή ηλικία στο αντιπροσωπευτικό σύστημα,  μέσω των σχολικών εκλογών και της νοθείας.
 • Η ανάγκη το κίνημα να είναι ειλικρινές προς τον κόσμο και τον εαυτό του και όχι να ακολουθεί την τακτική του ψεύδους που εφαρμόζουν οι πολιτικοί.
 • Να αποφασίζουν οι πολίτες για το που διατίθενται οι οικονομικοί πόροι.
 • Να κάνει το κίνημα πολιτικές προτάσεις.

Ακούστηκαν οι παρακάτω προτάσεις :

 • Κοινή συνάντηση των Λ.Σ. του ευρύτερου Πειραιά σε ρολόι ( δηλαδή κάθε φορά σε άλλη περιοχή).
 • Να μείνουν σταθερές οι Λ.Σ. στην κάθε γειτονιά και να αποφασιστεί μια άλλη μέρα για κοινή Λ.Σ.
 • Να γίνει από παμπειραϊκή, δυτικών προαστίων ( Να συμμετέχουν και Χαιδάρι-Αιγάλεω-Περιστέρι κλπ )
 • Κοινή δράση κατά των βουλευτών που ψήφισαν μνημόνιο – μεσοπρόθεσμο – εφαρμοστικό νόμο.
 • Να δημιουργηθεί γραμματεία για καλύτερη επικοινωνία γειτονιών και κοινές δράσεις.
 • Να δημιουργηθεί ιστοσελίδα-blog παμπειραικής Λ.Σ.
 • Να καλέσουμε δικηγόρο που γνωρίζει μέλος της Λ.Σ. Νίκαιας και ασχολείται με τα χρέη των πολιτών προς της τράπεζες και να ενημερώσει πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.
 • Κοινές δράσεις στα νοσοκομεία, Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής στην Αγία Βαρβάρα (πρώην Λοιμοδών) και Ειδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά που πάνε για κλείσιμο
 • Σε κάθε ψήφισμα των Λ.Σ. να υπάρχει αναφορά στη δράση των φασιστών.

Ενημερωθήκαμε επίσης :

 • Για τη κακοποίηση και σύλληψη  22χρονου  από τα ΜΑΤ μετά από συναυλία στο πολυτεχνείο. Καλούμαστε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως νεφρική ανεπάρκεια και πολλαπλά τραύματα  που προκλήθηκαν αναίτια από την αστυνομική βία.
 • Για την κατάθεση ομαδικής μήνυσης στις 18/07/20011για την χρήση απρόκλητης, δολοφονικής βίας και τη ρίψη χημικών, εκρηκτικών και λοιπών όπλων (πέτρες, ξύλα, μάρμαρα κ.α.) που συστηματικά, οργανωμένα και αδιάκοπα χρησιμοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. κατά το τριήμερο 15-28-29 Ιουνίου καθώς και για την δυνατότητα που υπάρχει να συμπληρωθεί με νέους μηνυτές.

  (Η πιο πάνω μήνυση στρέφεται κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, των Εισαγγελικών Λειτουργών που τελούσαν σε Υπηρεσία στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ελ. Οικονόμου, του Προϊσταμένου και των μελών του Τμήματος Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης, του Προϊσταμένου και των μελών της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, των αστυνομικών των διμοιριών των ΥΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ που τελούσαν σε Υπηρεσία κατά τις ημερομηνίες 15,28,29/6/2011 καθ’ όλη τη διάρκεια των γενικών απεργιών και μαζικών διαδηλώσεων στην Πλατεία Συντάγματος, των πέριξ αυτής πέραν αλλά και μακράν της Πλατείας δρόμων και περιοχών και κατά παντός υπευθύνου που έδωσε εντολή για τις πράξεις που περιγράφονται στη μήνυση ή που με οποιονδήποτε τρόπο συνέδραμε τους ανωτέρω δράστες.)

 • Για την δράση της λαϊκής συνέλευσης Πειραιά που απέτρεψε την παρουσία του βουλευτή Καρύδη σε εκδήλωση στην πόλη του.

Δράση  μετά τη συνέλευση:

Κατόπιν ενημέρωσης μέλους της λαϊκής συνέλευσης Πειραιά αποφασίστηκε επιτόπου δράση που αφορούσε κατάστημα επί της πλατείας Κοραή στην οδό  Β. Γεωργίου το οποίο κατέλαβε χώρο από την πλατεία για τραπεζοκαθίσματα καταστρέφοντας  παρτέρια, δέντρα και τοποθετώντας μεταλλικές κατασκευές,  πήγαμε όλοι στο αστυνομικό τμήμα για να κατατεθεί επώνυμη καταγγελία παρουσία δικηγόρου. Έπειτα πήγαμε στον εν λόγω χώρο κάνοντας προσωρινή κατάληψη έως ότου έρθει περιπολικό .Υπήρξαν μικροδιαπληκτισμοί  με τον ιδιοκτήτη και ενημέρωση των περαστικών για το θέμα. Η αστυνομία δεν μπορούσε να κάνει κάτι καθώς οι νόμοι του κράτους λένε πως μόνο αν πιαστούν επ’ αυτοφόρω να βιδώνουν τις κατασκευές, (το οποίο γίνεται σ’ ένα βράδυ όπως κάθε αυθαίρετο) θα μπορέσει να ασκηθεί δίωξη. Απ’ την ώρα που θα βιδωθούν  οι κατασκευές οι νόμοι του κράτους επιτρέπουν τη παραμονή αυτών στο δημόσιο  κοινόχρηστο χώρο με την καταβολή προστίμου (όλα για τα λεφτά).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: