Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Η Συνέλευση δε λειτουργεί πια.

Πρακτικά-Σημειώσεις από τη συνάντησή μας τη Δευτέρα 1/8

Τη Δευτέρα 1/8 μαζευτήκαμε στην πλ. Ελευθερίας, λόγω όμως της σχετικά μειωμένης προσέλευσης και λόγω τεχνικών προβλημάτων (έλλειψη μικροφωνικής και καθισμάτων από το δήμο), δεν διεκπεραιώθηκε η Λαϊκή Συνέλευση όπως τις προηγούμενες φορές. Ωστόσο έγινε μια συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων σχετικά με το πως θα συνεχίσουμε μέσα στον Αύγουστο.

Ειπώθηκαν διάφορες απόψεις σχετικά με αυτό το θεμά που αναφέρονται παρακάτω συνοπτικά:

1) Να σταματήσουμε τις συνελεύσεις μέσα στον Αύγουστο και να δοθεί ένα επόμενο ραντεβού στα τέλη του Αυγούστου (29/8)

2) Να συνεχιστούν οι συνελεύσεις απλώς από τη στιγμή που δεν έχουν την απαιτούμενη μαζικότητα να μη βγαίνουν ψηφίσματα και αποφάσεις

3) Να κάνουμε κάποιες δράσεις-δρώμενα μέσα στο καλοκαίρι που πιθανά να φέρουν κόσμο (προβολές, συναυλίες κ.λ.π.)

4) Ότι δράσεις γίνουν να εξασφαλιστεί ότι μπορούν να διεικπεραιωθούν, εννοώντας ότι είναι καλές δράσεις αλλά μες στον Αύγουστο δε θα έχουν την απαιτούμενη οργάνωση και μαζικότητα

Μετά από μια κουβέντα καταλήξαμε ότι από τη στιγμή που υπάρχει ένα σταθερό ραντεβού στην πλατεία Ελευθερίας κάθε Δευτέρα και το οποίο το έχουμε διαδώσει μέσω των πανό και των αφισών, να διατηρηθεί. Από τη στιγμή που δε θα υπάρχει όμως η απαιτούμενη μαζικότητα να μην παίρνονται σημαντικές αποφάσεις-ψηφίσματα.

Προτάθηκαν κάποια ντοκιμαντέρ για προβολή στις 8 Αυγούστου, δηλαδή στο επόμενο ραντεβού μας:

1) Το Χρήμα ως Χρέος

2) Η εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου

3) Υπέροχη Μακροοικονομία

4) Ντοκιμαντερ για την Αργεντινή και τους τρόπους που αυτοί βρήκαν για να αντιμετωπίσουν την κρίση, όπως εναλλακτική οικονομία με ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών (δεν ειπώθηκε τίτλος)

Καταλήξαμε στο ντοκιμαντέρ «Το χρήμα ως Χρέος» το οποίο και θα προβληθεί στις 8 Αυγούστου τη Δευτέρα, 8.00 μμ στην πλατεία Ελευθερίας.

Δημιουργήθηκε μια ομάδα 3 ατόμων η οποία πήγε στο δήμο και συνεννοήθηκε για να υπάρχει μικροφωνική καθώς και η απαιτούμενη τεχνική υποστήριξη.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα ντοκιμαντερ που αναφέρθηκαν θα τα έχουμε στο νου μας για επόμενες συνελεύσεις.

Ακόμη έγινε κουβέντα για τη διάδοση της Λαϊκής μας Συνέλευσης στον κόσμο του Κορυδαλλού και αποφασίσαμε ότι θα πρέπει να βγει ένα κείμενο το οποίο να μιλά για το Ποιοι Είμαστε. Ωστόσο συμφωνήσαμε ότι ένα τέτοιο κείμενο δε μπορεί να βγει μέσα στο καλοκαίρι που έχουμε σα δεδομένο τις απομαζικοποιημένες συνελεύσεις. Μπορεί παρόλ’αυτά να γίνει μια ατομική αλλά και συλλογική (σε ομάδες) δουλειά μέσα στο καλοκαίρι και μετά από Σεπτέμβρη αυτές οι απόψεις να συζητηθούν όταν πια θα έχει γυρίσει ο περισσότερος κόσμος από διακοπές.

Αναφέρθηκε το κάλεσμα του δικηγόρου από τη Νίκαια σχετικά με τραπεζικές υποθέσεις. Είπαμε ότι θα πρέπει αυτό να οργανωθεί κάπως μέσα στο καλοκαίρι ουτως ώστε από Σεπτέμβρη να μπορούμε να τον καλέσουμε (δηλαδή να επικοινωνήσουμε  μαζί του για να γνωρίζουμε πότε μπορεί και να ορίσουμε κάποιες ημερομηνίες για αυτή τη συνάντηση)

Άλλες δράσεις που ειπώθηκαν για μετά το καλοκαίρι είναι: συλλογικές κουζίνες, χαριστικό-ανταλλακτικό παζάρι (το οποίο να συνδυαστεί με την προβολή ντοκυμαντερ για την Αργεντινή που αναφέρθηκε παραπάνω), άλλες προβολές, συναυλίες.

Τέλος ειπώθηκε ότι ένας τρόπος για να μαθευτεί το ραντεβού της Λαϊκής Συνέλευσης μαζικά σε πολύ κόσμο του Κορυδαλλού θα είναι και οι εκδηλώσεις του πολιτιστικού Σεπτέμβρη στο Δήμο μας. Υπήρξε διαφωνία σχετικά με τον τρόπο της παρέμβασης και τη δυναμική που αυτή θα έχει, ωστόσο όλοι συμφωνήσαμε ότι είναι ένας τρόπος να μάθει πολύς κόσμος που ακόμα δεν το γνωρίζει για τη συνέλευση.

2 responses to “Πρακτικά-Σημειώσεις από τη συνάντησή μας τη Δευτέρα 1/8

  1. papadogiannis 27 Σεπτεμβρίου, 2011 στο 17:35

    τα πρακτικα της συνελευσης δευτερας 26 του μηνα που ειναι???? ενα παληκαρι στην αρχη ειπε πολλα και ενδιαφεροντα. ηταν λιγο επιθετικος και συναισθηματικα φορτισμενος αλλα θα πρεπει να δωσουμε βαση σε πολλα απο αυτα που ειπε.

  2. maroulaki2507 28 Σεπτεμβρίου, 2011 στο 18:12

    Εδώ και αρκετές συνελεύσεις δεν κρατάμε πρακτικά, τον Αύγουστο γιατί ήμασταν λίγοι, το Σεπτέμβρη γιατί το αμελούμε. Δεν το λέω για δικαιολογία αλλά τα πρακτικά είναι μια πολύ δύσκλοη δουλειά και κουραστική και την κάνουμε πάντα πολύ λίγοι. Αν παρατηρήσεις έχουν σταματήσει πρακτικά εδώ και 3-4 συνελεύσεις. Έχεις δίκιο πάντως ότι πρέπει να το ξαναρχίσουμε..το λέω απλά για να μη φαίνεται ότι δεν τα γράψαμε επίτηδες για να μη γραφτεί η άποψη του παιδιού. Πάντως αν θες να κάνεις σχόλια σχετικά με αυτό μπορείς να γραφτείς στο alsk@googlegroups.com και να στείλεις μήνυμα το όποιο θα το πάρουν όλα τα μέλη του alsk..
    Αυτά, καλό απόγευμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: