Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Η Συνέλευση δε λειτουργεί πια.

Πρακτικά συνέλευσης 17/10

– Χρονοδιάγραμμα δράσεων
Α. Σήμερα Τρίτη, κόρνα σε γειτονιές για πλατύ κάλεσμα του κόσμου στην Γενική Απεργία 19-20/10 (Ζωή – Μαρία)
Β. Τετάρτη 19/10, 9:30 πμ, καλούμε κόσμο και συμμετεχουμε στο ραντεβού στην Πλ. Δαβάκη (Περιβολάκι) για εξόρμηση σε γειτονιές, κάλεσμα κόσμου στη γενική απεργία κα (φέρνουμε μαζί μας σφυρίχτρες, κατσαρόλες, και άλλα υλικά για να δημιουργήσουμε «θόρυβο». (Ανεβαίνουμε μετά στο Μουσείο και συμμετέχουμε στην Απεργία που θα κατευθυνθεί προς το Σύνταγμα.)
Γ. Πέμπτη 20/10, 8:30 με 9:00 πμ συμμετέχουμε στο ραντεβού των λαϊκών συνελεύσεων των γειτονιών. Ραντεβού στο Μοναστηράκι με κατεύθυνση το Σύνταγμα, συμμετοχή στην περικύκλωση της Βουλής.
Υπολοιπες αποφάσεις:
Κιόσκι: Σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης δημιουργείται ομάδα  που θα αναλάβει το «ντύσιμο» του χώρου στο κιόσκι το οποίο θα φιλοξενήσει την επόμενη λαϊκή συνέλευση στις 24/10 καθώς και τις μετέπειτα. Η ομάδα αποτελείται από: Θοδωρή, Ανδρέα, Βασίλη, Μενέλαο.
Κείμενα Για το ποιοι είμαστε: Συγκεντρώθηκαν τα κείμενα απ΄την Έλενα (6972 425 892) τα οποία θα επεξεργαστεί σε ένα πρώτο επίπεδο, ομάδα που αποτελείται από : Αλεξάνδρα, Μαρία, Μαργαρίτα, Κασσάνδρα, Θοδωρής, Μενέλαος, Σπύρος, Έλενα, Ντέπυ, Κοσμάς, Βασίλης,Ειρηνη. Θα είναι μία διαδικασία που θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί.
ΔΕΗ – ΧΑΡΑΤΣΙΑ: Αποφασίστηκε να συμμετέχουμε στην παρέμβαση της 31/10. Για περισσότερα δείτε το σχετικό email – κάλεσμα για πανπειραϊκό συντονισμό και κοινή δράση που στάλθηκε ήδη στις ΛΣ Πειραιά και Νικαίας. Σε επόμενο χρόνο θα «εξειδικεύσουμε» το θέμα συντονισμού και αλληλεγγύης ενάντια στα χαράτσια (πως θα δουλευτεί στις γειτονιές, στις πολυκατοικίες, ομάδες στήριξης σε περίπτωση κοπής ρεύματος, μαζικό εξώδικο, οδηγίες «Δεν πληρώνω»,έγινε πρόταση να οργανώσουμε μια εκδήλωση με αυτο το θέμα. κα)
Εναλλακτική Οικονομία: Αποφασίστηκε να γίνει Συζήτηση – Εκδήλωση με το συγκεκριμένο θέμα που θα λειτουργήσει βοηθητικά και ενισχυτικά προς κόσμο που δεν γνωρίζει ειδικά το θέμα, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα (2-3 εβδομάδων). Η Ομάδα που θα προετοιμάσει την εκδήλωση και προτάσεις είναι : Τάσος, Μαργαρίτα, Ειρήνη, Μενέλαος, Κοσμάς, Θοδωρής, Τάσος, Έλενα, Ντέπυ, Βασίλης.
Τέλος, έγιναν ενημερώσεις-συζητήσεις για τα κάτωθι:
α) Η παρουσία μας στο Σύνταγμα την Κυριακή 16/10 στο ραντεβού των τοπικών Συνελεύσεων (Μαργαρίτα)
β) Η λήξη της κατάληψης του Δημαρχείου και το ενδεχόμενο βοήθειας για την ανακατάληψή του απο μέρους μας.
γ) Τι ειπώθηκε στη συνέλευση δυτικών προαστείων που έγινε 17/10 στο αιγάλεω σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ και το διήμερο των κινητοποιήσεων 19-20/10(δράση Γ)

10 responses to “Πρακτικά συνέλευσης 17/10

 1. emailitcom 24 Οκτωβρίου, 2011 στο 13:53

  Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας και την συνεχή προσπάθεια να ζήσουμε επιτέλους σε μία καλύτερη Ελλάδα και σε ένα καλύτερο Κορυδαλλό. Ειδικότερα για το τελευταίο θα ήταν λυτρωτικό για ένα μεγάλο ποσοστό των δημοτών στον Κορυδαλλό να δει ότι τελικώς ξεσκαρτάρεται ο Δήμος από τα ανεπιθύμητα κακοποιά στοιχεία όπως είναι οι γύφτοι, οι ρωμά. Τα παράπονα πολλά. Ψαχούλεμα κάδων σκουπιδιών με συνέπεια να πετούν έξω από τους κάδους σκουπίδια, την συσσώρεση τρωκτικών, κόψιμο δέντρων σε επιλεκτικές γειτονιές, κλοπές σε διαμερίσματα και αυτοκίνητα, απειλές κατά ζωής σε πολίτες και υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας. Έως πότε θα συνεχίζουμε να κάνουμε τα στραβά ματιά, να είμαστε αδιάφοροι; Έως πότε κάποιοι ανεύθυνοι θα μας κατηγορούν ότι είμαστε ρατσιστές; Όταν το πρόβλημα χτυπήσει επιτέλους την πόρτα εκείνων που δεν έχουν ενοχληθεί από τους παραπάνω; Που είναι οι μοναδικοί που δεν πληρώνουν ούτε 1 ευρώ φόρο και που βγάζουν μαύρα λεφτά από την πώληση σιδήρου ψαχουλεύοντας και τους μπλε κάδους ανακύκλωσης; Όπως έγινε και στην Νίκαια, να μαζέψουμε υπογραφές και να τους διώξουμε!

 2. ΕΙΡΗΝΗ 26 Οκτωβρίου, 2011 στο 20:06

  Λυπάμαι που στο λέω αλλά είσαι σε λάθος μπλοκ!! εδώ δεν απορίπτουμε τους ανθρώπους με βάση τη καταγωγή τους ή την οικονομική τους κατάσταση. εχουμε ψηφίσει ότι απορίπτουμε άτομα με ρατσιστικές και φασίζουσες ιδεολογίες. Το έχεις πάρει τελείως λάθος ,ίσως βέβαια το να αποκαλείς αλλλους ανθρώπους έτσι σε κάνει να αισθάνεσαι ανώτερος και να ξεχνάς τα δικάσου οπότε πρέπει να το ψάξεις…..

 3. ΝΙΚΗΤΑΣ 26 Οκτωβρίου, 2011 στο 22:36

  Αυτή είναι η κοινωνία της Ελλάδας!!! Δηλαδή ο Σαρκοζί είναι φασίστας που έδιωξε τους Ρωμά! Πάμε κάτι να προτείνουμε και εκτοξεύεται ο τουλάχιστον απεχθής χαρακτηρισμός του ρατσισμού. Καταρχήν να προσέχεις τα λόγια σου, ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεσαι και να μην εκμεταλλεύεσαι την ανωνυμία που σου παρέχει το διαδίκτυο και το παίζεις άνετη, επιθετική και ομιλιτική. Δεν λένε τόσο εύκολα και απλά κάποιον ρατσιστή στην σημερινή εποχή. Όταν ο Κορυδαλλός έχει καταντήσει Λιόσια και Ασπρόπυργος, όταν περνάμε από γειτονιές και βρωμάνε, όταν οι ΓΥΦΤΟΙ κλέβουν τις βίδες από τα παγκάκια της πλ. Κολοκοτρώνη, όταν κλέβουν τις αλυσίδες από τις κούνιες της πλ. Μέμου, όταν θα έρθουν και θα κλέψουν το ΔΙΚΟ ΣΟΥ σπίτι και το ΔΙΚΟ ΣΟΥ αυτοκίνητο, τότε μήπως ενεργοποιηθείς κι εσύ; Μήπως εσύ είσαι αυτή που πρέπει τελικά να το ψάξεις και να επαναφέρουμε τον Κορυδαλλό στην αρχική μορφή που βρισκόταν πριν έρθουν αυτοί οι άνθρωποι, που εκ των πραγμάτων και χωρίς αμφιβολία, είναι αδύνατον να προσαρμοστούν και να απορροφηθούν από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτισμικού επιπέδου στο οποίο βρισκόμαστε; Ψάξε το εσύ τελικά και ελπίζω να μην είναι αργά όταν θα την πάθεις εσύ για τα καλά κατά τη διάρκεια της υπεράσπισής σου σε αυτούς..!

  • ΕΙΡΗΝΗ 26 Οκτωβρίου, 2011 στο 23:18

   Οι φασίστες και οι ρατσιστές αποκλειονται .

  • maroulaki2507 27 Οκτωβρίου, 2011 στο 00:05

   Νικήτα, είμαι η Μαρία η Χατζησταυράκη μιας και έθεσες και το θέμα της ανωνυμίας του διαδικτύου, νομίζω ότι εσύ πρέπει να προσέχεις τα λόγια σου. Όπως βλέπεις τα σχόλια σε αυτό το site είναι ανοιχτά γιατί πιστεύουμε στην ελευθερία του λόγου. Επειδή ακριβώς σεβομαστε όλες τις απόψεις και όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, ύψους, πάχους και δεν ξέρω γω ποιας άλλης διάκρισης. Αν μέσα στις συνθήκες που ζούμε το πρόβλημά σου είναι οι Τσιγγάνοι και οι γύφτοι έχεις χάσει την ικανότητα να βλέπεις τον πραγματικό εχθρό. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως όταν μας έχουνε βάλει κάτω και μας ξεζουμίζουνε οι ξένοι και εγχώριοι τοκογλύφοι και τα τσιράκια τους (το πολιτικό προσωπικό της χώρας) εσένα σου ξυπνάει το πατριωτικό αίσθημα και θες να διώξεις τους Ρωμά? Εδώ έρχονται επίτροποι από την ευρωπαϊκή ένωση και μας κάνουνε κουμάντο σε υπουργεία, μας κυβερνάνε άλλοι από αυτούς που ψηφίσαμε κι εσύ έλυσες το πρόβλημά σου με το διωγμό των Τσιγγάνων?? Τι να σου πω ρε Νικήτα? Είσαι αλλού γι αλλού

   • ΝΙΚΗΤΑΣ 27 Οκτωβρίου, 2011 στο 09:07

    Μαρία, ειλικρινά δεν μπορώ πλέον να ξεχωρίσω ποιες κατηγορίες ανθρώπων στην ελληνική κοινωνία είναι τελικά αλλού για αλλού. Όταν πηγαίνω το παιδί μου στις κούνιες και έχουν πάρει τις βίδες και τις αλυσίδες και μου λένε οι άνθρωποι του Δήμου που τις φτιάχνουν να προσέχω να μην πέσει το παιδί και όταν βλέπω ανθρώπινες ακαθαρσίες στην παιδική χαρά και μας βρίζουν με τα χειρότερα βρομόλογα εγώ τι πρέπει να κάνω; δεν πρέπει να το καταγγείλω; Εσύ το λάθος που έκανες πριν λίγο, και καλό είναι πριν ξεκινάμε και ανοίγουμε το στόμα μας να βουτάμε την γλώσσα μας στο μυαλό και μετά να μιλάμε, είναι ότι συνέκρινες το δικό μου αίτημα με την ταυτόχρονη προδοτική διαπραγμάτευση έξω από εδώ, για εδώ, χωρίς εμάς φυσικά. ΟΚ λοιπόν, αφήστε τους ρωμά, που είτε το θέλετε είτε όχι είναι μια θλιβερή προέκταση της συνεχούς έλευσης προβλημάτων τα τελευταία 2 χρόνια, προερχόμενη από μια νοοτροπία ανθρώπων σαν εσάς. Και ρωτώ… πού είσασταν κα Ειρήνη και κα Μαρία εδώ και 2 χρόνια που άλλοι αποφάσιζαν για εμάς; Στην πλατεία και πίνατε καφέ; Που στην Ιρλανδία μόνο στο άκουσμα της έλευσης του ΔΝΤ ο κόσμος όλος είχε κατέβει στους δρόμους; Αποφασίσατε να δημιουργήσετε αυτό το κίνημα πολύ εκ των υστέρων. Αργήσατε. Δυστυχώς. Τι προσπαθείτε να πετύχετε τώρα; Εγώ είμαι αυτός που ζω αλλού; Είμασταν μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ουρλιάζαμε πριν 2 χρόνια και όποιος μας άκουγε μας περνούσε για τρελούς. Οι ίδιοι το 2008 μας έλεγαν παρανοϊκούς όταν λέγαμε ότι θα έρθουν δεινά στην Ελλάδα. Πού είσασταν τότε; Πάει, έφυγε το τρένο και δεν το προλαβαίνετε. Ότι ήταν να εφαρμοστεί, εφαρμόστηκε ήδη. Το κόλπο ήταν την άνοιξη του ’10 κάτι να γινόταν από συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες, τουλάχιστον να έβλεπαν από τότε σθεναρή αντίσταση και μήπως γλιτώναμε έστω κάποια τρομερά φορολογικά μέτρα. Τώρα ξυπνήσατε και σας έπιασε το πατριωτικό σας να σώσετε την Ελλάδα, τον Κορυδαλλό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Θα έρθεις εσύ να μου μιλήσεις και να λες ότι κόλλησα στους ρωμά; ναι στους ρωμά και σε κάθε άλλο π****η που έρχεται στον τόπο μου και μου κάνει κουμάντο στην γειτονιά που μεγάλωσα και μου λέει πώς να συμπεριφέρομαι, μέσω τρομοκρατικού κλίματος, στον τόπο μου. Ξένος στον τόπο μου. Από σήμερα όμως όλοι θα αισθανθούμε ότι όντως ζούμε σε άλλη χώρα. Ο ΓΑΠ, η τρόικα, η Μέρκελ δεν είναι σαν τους ρωμά; Δηλαδή ξενιστές, καταπατητές, τρομοκράτες και παράσιτα; Αν απαντήσετε όχι, τότε εσείς είστε εκείνοι που χρειάζεστε γυαλιά για να δείτε τον πραγματικό εχθρό.

 4. Elena kalogiannidou 27 Οκτωβρίου, 2011 στο 09:26

  Νικήτα δεν μας είπες το επώνυμό σου τελικά.

  • Νικήτας Δέντσας 27 Οκτωβρίου, 2011 στο 09:39

   Η πραγματικότητα είναι αυτή που περιέγραψα. Οι απόψεις σας, κατά τη γνώμη μου, είναι πέρα για πέρα λανθασμένες. Μπορεί εσείς να μην έχετε απέναντι από το σπίτι σας γύφτους όπως κι εγώ, να πίνουν και να καυγαδίζουν, οπότε δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη και επιθυμώ να σταματήσω το θέμα εδώ. Και αφού δεν έχουν να φάνε γιατί δεν τους πηγαίνετε όλοι εσείς τρόφιμα και χρήματα για να μην κλέβουν εμάς και την γύρω περιοχή μας.

 5. RodGer 27 Οκτωβρίου, 2011 στο 13:47

  Γεια σου Νικήτα. Καθένας μας που μιλάει εδώ, εκπροσωπεί τον εαυτό του και μόνο. Για το λόγο αυτό είναι τελείως λάθος να αντιμετωπίζεις τη συνέλευσή μας λες και μιλάς για κάποιο κόμμα ή κάποια άλλου είδους οργάνωση. Δεν πάμε να φτιάξουμε κανένα κίνημα, απλώς θεωρούμε ότι τα κοινά προβλήματα δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο καθένας μόνος του ούτε μπορεί πλέον να στηριχτεί σε κάθε λογής αυτόκλητους σωτήρες που χρόνια τώρα μας προδίδουν. Μόνοι μας προσπαθούμε να ενωθούμε, να εντοπίσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις. Οι περισσότεροι δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας πριν βρεθούμε λόγων κοινών προβλημάτων σε μια πλατεία.

  Ρωτάς που ήμασταν πριν δύο χρόνια. Η απάντηση είναι μάλλον ότι ο καθένας μας ήταν (όπως και τώρα) όπου τον οδηγούσε η συνείδησή του. Ναι κάποιοι από μας, μπορεί να ήταν για καφέ, κάποιοι ήταν στις πορείες. Τι σημασία έχει πλέον; Ναι, δεν προλάβαμε να σταματήσουμε όσα μας φέρνουν τώρα. Ναι, κάποιοι τώρα ξυπνάνε. Τι πρέπει να κάνουμε; Να παραδοθούμε; Με τη λογική που παρουσιάζεις, δε θα ‘χε γεννηθεί ποτέ το ΕΑΜ και η εθνική αντίσταση επί κατοχής. Αφού είχαμε χάσει…

  Τι νόημα έχει τώρα να στοχοποιούμε τους Ρομά ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ομάδα. Τι προτείνεις δηλαδή; Να τους στείλουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως οι Ναζί; Νομίζω πως μια κοινωνία, ή θα προχωρήσει ενωμένη ή πάντα κάποιοι θα την εκμεταλλεύονται ασκώντας το «διαίρει και βασίλευε». Το ζήτημα απαιτεί μεγάλη συζήτηση, προκειμένου οι δυο μας να καταλήξουμε σε κοινά συμπεράσματα και εδώ είμαστε ήδη εκτός θέματος.

  Σε αυτή τη φάση, όσοι νιώθουμε ότι μπαίνουμε σε μία νέα κατοχή την οποία μας παρουσιάζουν ως σωτηρία, όσοι βλέπουμε τις ανισότητες να μεγαλώνουν και την εξαθλίωση να μας χτυπά την πόρτα, όσοι δεν θέλουμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στο ξήλωμα κάθε τελευταίου ίχνους δημοκρατίας, όσοι συμφωνούμε στην ουσία των παραπάνω ακόμα και αν διαφωνούμε στη διατύπωση ή σε οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, πρέπει να βρούμε τρόπους να ενωθούμε και να δράσουμε μαζί για όσα συμφωνούμε.

  Αναζητώντας την ολότητα της αλήθειας μας,
  καταθέτω το μερικό της αλήθειας μου,
  Ροδόπουλος Γ.

 6. Δουγρας Σ. 27 Οκτωβρίου, 2011 στο 18:29

  Οπως τα λεει ο Ροδοπουλος. Διαιρει και Βασιλευε.

  Αν και κανεις δεν θα διαφωνησει οτι πολλοι ρωμα ειναι το ένα ειναι το άλλο, ομως παντα μπαινει το ερωτημα «και τι παει να πει αυτο»? Οτι ολοι ειναι ετσι? Οτι ολοι οι δημοσιοι ειναι λαμογια, ολοι οι πατριωτες ειναι φασιστες, ολοι οι πολιτικοι ειναι για κρεμαλες, ολοι οι Ελληνες ειναι τεμπεληδες? Δεν εχεις κανενα δικαιωμα να κυνηγησεις ΟΛΑ τα ατομα απο οποιοδήποτε υποσυνολο μιας κοινωνιας για ένα και μονο κοινο τους χαρακτηριστικό. Οπως καποια καλοπαιδα που κυνηγανε μεταναστες (λαθραιους ή μη) με μονο αναγνωριστικο χαρακτηριστικο το χρωμα του δερματος τους.
  Διωξη ασκειται σε καποιον μονο οταν ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ εχει κανει κατι που να την αξιζει.
  Πως θα ενιωθες αν σε κανα δυο χρονια ο Σαρκοζι και οι Γαλλοι ή οποιαδηποτε άλλη χωρα αρχιζαν να κυνηγανε Ελληνες με μια γενικοτητα πχ. «Επειδη ειναι τεμπεληδες και φαγαν τα λεφτα» και «χχχχχ, ψψψψψ»?

  Λες
  «ΟΚ λοιπόν, αφήστε τους ρωμά, που είτε το θέλετε είτε όχι είναι μια θλιβερή προέκταση της συνεχούς έλευσης προβλημάτων τα τελευταία 2 χρόνια, προερχόμενη από μια νοοτροπία ανθρώπων σαν εσάς. »
  «Προέκταση» τινος πραγματος φιλε Νικήτα? Αντι να κανεις επιθεσεις σε ανθρωπους κοιτα λιγο γυρω σου. Και να χρησιμοποιεις αυτο που ειπες για την γλωσσα και το μυαλο. Αν δεν υπηρχε αυτη η οργανωμενη επιθεση στο (ήδη οχι και τοσο ανεβασμενο σε σχεση με άλλα κρατη της ΕΕ) βιοτικό επιπεδο μας δεν θα υπηρχε και αυτη σου η διαθεση γιατι πολυ απλά δεν θα χρειαζοταν καποιοι να κλεβουν απο ανθρωπους και σπιτια μεχρι αλυσιδες απο κουνιες και σιδερα απο τα σκουπιδια. Αν τα πραγματα ηταν ανθρωπινα τοτε αυτοι που κλεβουν και παρανομουν για να ζησουν θα ηταν τοσο λιγοι που θα υπηρχε ευκολος τροπος για να βοηθηθουν ή να αποτραπουν.

  Καταλαβαινω οτι οταν βγαινεις απο το σπιτι σου το πρωτο πραγμα που βλεπεις και σε ενοχλει μεχρι που σε φοβιζει ειναι ο ρωμα ή ο ταδε ή ο τουδε. Αλλά και εσύ καταλαβε οτι ο λογος που το βλεπεις αυτό ειναι γιατι καποιοι απο τα πανω εχουν φερει εδω τα πραγματα και αυτο ακριβως ειναι που προσπαθουμε να επεξεργαστουμε εδω και με οποιον τροπο μπορουμε να του αντισταθουμε και να το πολεμησουμε.
  Δεν θα πολεμησουμε ενα συμπτωμα και μαλιστα ενοχοποιωντας κοσμο χωρις πραγματικα στοιχεια. Να ψαξουμε αποδιοπομπιαιους τραγους και να βαλουμε λιγη απο την σκονη του σπιτιου μας κατω απο το χαλακι, οταν γυρω μας τα παραθυρα ειναι ανοιχτα και εξω εχει αρχισει αμμοθυελλα.
  Αυριο μεθαυριο μπορει να ειμαστε εμεις που δεν θα εχουμε να φαμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: