Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Η Συνέλευση δε λειτουργεί πια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΔΕΗ στους οποίους έχει ενσωματωθεί το χαράτσι

Η έκτακτη εισφορά ακίνητης περιουσίας   που περιλαμβάνεται στο λογαριασμό  της  ΔΕΗ  είναι αντισυνταγματική και παράνομη.  Ο  Δικηγορικός Σύλλογος  Αθηνών και άλλοι φορείς κατέθεσαν   προσφυγή στη δικαιοσύνη  και αναμένεται η απόφαση.  Στο   www.forologoumenos.gr   συμπληρώνουμε χωρίς κόστος τη φόρμα της  ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ προς τη ΔΕΗ και τη στέλνουμε ως 28/11 στο www.forologoumenos.gr .  για να κατατεθεί. Είναι σημαντικό η προσφυγή να είναι όσο πιο μαζική γίνεται.

Γι’ αυτό λοιπόν                                                                                                                                                                                      1.   ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Αρνούμαστε να πληρώσουμε μέχρι νεότερης κυβερνητικής απόφασης. Άλλωστε κι αν έχουμε να πληρώσουμε, οφείλουμε να συμπαρασταθούμε σε αυτούς που δεν έχουν. Αύριο μπορεί να είμαστε στη θέση τους.                                                                                                                                                                                              Η H εξόφληση της ΔΕΗ γίνεται  κάθε  4μηνο. Ο λογαριασμός ΕΝΑΝΤΙ  πληρώνεται προαιρετικά,  γι’ αυτό  και η ΔΕΗ προχωρεί σε ειδοποίηση διακοπής ρεύματος μετά τη λήξη της προθεσμίας  του εκκαθαριστικού λογαριασμού. Το ρεύμα το κόβει μετά την ένδειξη  ΔΙΑΚΟΠΗ . Καθυστερήστε  το  όσο μπορείτε.  Σε ένα μήνα πιθανόν να μην ισχύουν αυτά τα μέτρα.

2.   Αν θέλετε να πληρώσετε το λογαριασμό  της ΔΕΗ  που θα έρθει με το χαράτσι,  οι οδηγίες είναι:               α)     Ο λογαριασμός πρέπει να πληρωθεί πριν από τη λήξη της προθεσμίας.                                                                    β)     Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής.
γ)     Βάζουμε την κάρτα. Επιλέγουμε:  1) Άλλες συναλλαγές  2) Πληρωμές  ΔΕΚΟ  3) ΔΕH

δ) Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο ΚΩΔΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ       (στη 2η σελίδα του λογαριασμού)  και  μετά θα μας ζητηθεί να ορίσουμε  ποσό πληρωμής.

ε)     Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)

ζ)     Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει στο μηχάνημα.
στ)   Κρατάμε την απόδειξη και ενημερωνόμαστε στις 16/11 στις “Πλειάδες” για τη συνέχεια.

Για όσους συνανθρώπους μας αυτή η συναλλαγή είναι δύσκολη, τους βοηθάμε είτε πηγαίνοντας μαζί τους  στο ΑΤΜ, είτε πληρώνοντας με τη δική μας κάρτα, αφού μας δώσουν το λογαριασμό τους και τα χρήματα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Στα ΕΛΤΑ  και  στα ταμεία των τραπεζών υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται  λογαριασμοί  ΔΕΚΟ.  Όμως, η εν λόγω μηχανή,  «διαβάζει»  το barcode του λογαριασμού και  δεν επιτρέπει «μερική» εξόφλησή του. Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον.

Σε περίπτωση που έχετε κατοικία  την οποία νοικιάζετε, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του ενοικιαστή, κάνετε το εξής:
α)       επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι
β)       του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν χωρίς το χαράτσι. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω (βλ. 2) .
                                                                                                                                                                    3.  Ανοίγουμε κανονικά στον υπάλληλο που κάνει καταμέτρηση ρεύματος, αλλά είμαστε παρόντες.  Η ημερομηνία καταμέτρησης  γράφεται στο  λογαριασμό της ΔΕΗ.  Δεν ανοίγουμε την πόρτα  αν έρθουν  να μας κόψουν το ρεύμα και εμποδίζουμε  με όποιο τρόπο μπορούμε τους εργολάβους  που αναλαμβάνουν το κόψιμο.

4.  Η επανασύνδεση του ρεύματος στο ρολόι είναι απλή και μπορεί να την κάνει ο ηλεκτρολόγος της γειτονιάς. Υπάρχουν και ζωντανά οδηγίες στο you tube. Οι γείτονές μας είναι στο πλευρό μας. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν τα ίδια προβλήματα μ’ εμάς  και είναι στο πλευρό μας.

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 στις 7 το απόγευμα στις “ΠΛΕΙΑΔΕΣ”   του Δήμου Κορυδαλλού,  Γρηγόρη Λαμπράκη & Ταξιαρχών (Καρυταίνης 4),  ελάτε να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε για τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.                                                                                                                                                                                                     

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ.  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: