Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Η Συνέλευση δε λειτουργεί πια.

Πρακτικά συνέλευσης 7/11/11

Ξεκινήσαμε με ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε, έγινε ενημέρωση από την ομάδα εναλλακτικής οικονομίας για τη συνάντηση που είχαν μέσα στην εβδομάδα και τις προτάσεις που είχαν να κάνουν στη λ.σ. Με πρόταση της ομάδας συζητήθηκε   αν θα οργανωθεί ανταλλακτικό- χαριστικό παζάρι, προέκυψαν όμως θέματα και διαφορετικές γνώμες για αυτό αποφασίστηκε να συζητηθεί στην επόμενη λ.σ.

Ψηφίστηκε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση που πρότειναν με θέμα την ανταλλαγή υπηρεσιών και εναλλακτικά νομίσματα.

ΘΕΜΑΤΑ:

 • Το κείμενο που βγήκε με οδηγίες για τον τρόπο πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος στα ΑΤΜ . Συζητήθηκαν  τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω κακής συνεννόησης και το κείμενο τελικά ακόμα δεν είχε βγει σε φωτοτυπίες, καθώς και τα λάθη που ίσως έχει  στον αριθμό των ημερών που χρειάζονται για την διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ. Διατυπώθηκαν διαφωνίες σχετικά με τη χρησιμότητά του και την αποτελεσματικότητα που θα έχει αυτή η μέθοδος πληρωμής.
 • Ενημέρωση από Γιώργο για ομάδες  αλληλεγγύης στις γειτονιές που στήνονται στο Ρέντη. Συζητήθηκε η σπουδαιότητα αυτών των ομάδων και η ανάγκη να δημιουργηθούν παρόμοιες ομάδες στις δικές μας γειτονιές.
 • Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη 9/11 στις 8:30 στο ΕΠΑΛ στον α. Κορυδαλλό  με σκοπό να πιέσουμε το δημοτικό συμβούλιο να πάρει ανοιχτά και με σαφή τρόπο θέση ενάντια στον φόρο ακίνητης περιουσίας και να στηρίξει έμπρακτα όσους δεν το πληρώσουν.
 • Κείμενο πρόσκληση (από Ζωή) για την εκδήλωσή μας στις 16/11. Προτάθηκε  να στείλουμε την πρόσκληση σε διάφορους φορείς με σκοπό να πάρουν θέση.
 • Ενημέρωση από Έλενα (με μήνυμα γιατί δεν ήταν παρούσα) για  συνέλευση του συνδέσμου ηλεκτρολόγων Πειραιά και αν θα τους στείλουμε πρόσκληση για την εκδήλωση. Συζητήθηκε ακόμα κατόπιν πρότασης της να προωθήσει το κάλεσμα και στην συνέλευση του ΠΑΣΕΒΕ
 • Συζητήθηκε η δομή της εκδήλωσης ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ  ποιοι θα μιλήσουν τι θα πούνε ποιους να καλέσουμε κλπ.
 • Θέματα που εκκρεμούσαν από την προηγούμενη λ.σ. Πολιτική συζήτηση και δράσεις σε τράπεζες και νοσοκομεία δεν συζητήθηκαν λόγω προχωρημένης ώρας.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ:

 1. Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο ,ραντεβού την Τετάρτη 7:30 στη πλατεία Ελευθερίας
 2. Δεύτερο ραντεβού για αφίσα και μοίρασμα κειμένων την Πέμπτη στις 7 στην πλ. Ελευθερίας, προκειμένου να κάνουμε μια μαζική παρέμβαση στον Κορυδαλλό αλλά και να πάρουμε και υλικό να πάμε ο καθένας στη γειτονιά του
 3. Δημιουργία κειμένου για την παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο (Ειρήνη- Ζωή)
 4. Το κάλεσμα κείμενο της Ζωής προς φορείς
 5. Ξεχωριστό κείμενο πρόσκληση για ηλεκτρολόγους
 6. Να βγει  σε φωτοτυπίες το κείμενο με τις οδηγίες για την πληρωμή στο ΑΤΜ (ανέλαβε ο Θοδωρής)
 7. Κάλεσμα να συμμετέχει στην εκδήλωση εκπρόσωπος του δήμου Ν.Ιωνίας (ανέλαβε η Ειρήνη)
 8. Κάλεσμα εκπροσώπου του δικηγορικού συλλόγου Πειραιά που έχει αναλάβει νομική προστασία όσων δεν πληρώνουν το χαράτσι.(Ζωή)
 9. Επικοινωνία με άτομα που έχουν τρέξει το θέμα άρνησης πληρωμής σε γειτονιές άλλων δήμων (ο Γιώργος ανέλαβε να επικοινωνήσει ή να μας μεταφέρει και ο ίδιος την εμπειρία του από εργατικές πολυκατοικίες Ρέντη και η Μαρία θα επικοινωνήσει με Νεάπολη Νίκαιας)
 10. Μοίρασμα στον κόσμο, που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, του εντύπου μαζικής προσφυγής που υπάρχει στο site forologoumenos.gr.(ανέλαβε ο Γιώργος Ρ.)
 11. Ακόμα  η Ζωή ανέλαβε τις φωτοτυπίες για το αφισσάκι της εκδήλωσης, η Ειρήνη να πάρει προσφορά από γνωστό βιβλιοπωλείο και ο Βασίλης κάποιες από τις φωτοτυπίες του καλέσματος που θα μοιράσουμε
 12. Στο ραντεβού της Τετάρτης να έχουμε κάποιες από τις φωτοτυπίες για να μοιράσουμε στο δρόμο και οπωσδήποτε το κείμενο για το δημοτικό συμβούλιο
 13. Στο ραντεβού της Πέμπτης θα πρέπει να έχουμε όλα τα κείμενα (κάλεσμα, οδηγίες και αφίσες του καλέσματος για την εκδήλωση)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: