Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Η Συνέλευση δε λειτουργεί πια.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (αίθουσα «Πλειάδες»)ΣΤΙΣ 16/11/2011

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η εκδήλωση της Λαϊκής Συνέλευσης του Κορυδαλλού, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου της περιοχής, την Τετάρτη 16/11/2011, και αφορούσε στο χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Στην κατάμεστη αίθουσα συγκεντρώθηκαν δεκάδες κόσμου, ο οποίος παρακολούθησε τις ομιλίες και ταυτόχρονα έθεσε ερωτήματα.

Την εκδήλωση άνοιξε συμμετέχουσα στη Λαϊκή Συνέλευση, στην οποία είχε ανατεθεί ο συντονισμός της συζήτησης, και μίλησε για το μέχρι τώρα έργο της συνέλευσης, κάνοντας ταυτόχρονα και μία παρουσίαση για το ποιοι είμαστε. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ομιλητής εκ μέρους της Λαϊκής Συνέλευσης ο οποίος παρουσίασε το θέμα της συζήτησης. «Γιατί το Χαράτσι είναι άδικο, παράνομο και δεν θέλουμε, δεν μπορούμε και δεν πρέπει να το πληρώσουμε», καθώς και για τη σημασία της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων, απέναντι σε τέτοιες πολιτικές, καθεστώτα, νόμους και επιβολές.

Μετά το λόγο πήρε ο κ. Γρηγόρης Μανουσάκης (Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά), ο οποίος ενημέρωσε για την ανοιχτή ομάδα δικηγόρων, η οποία έχει φτιαχτεί για να στηρίξει τους πολίτες που χρειάζονται βοήθεια. Μίλησε με νομικούς όρους για τη μη νομιμοποίηση της ΔΕΗ, να εισπράττει τέτοιου είδους φόρους και κατέληξε στο ότι το θέμα δεν είναι νομικό, αλλά κοινωνικό και η λύση είναι η αντίσταση και η αλληλεγγύη.

Ο επόμενος ομιλητής καλεσμένος ήταν ο αντιδήμαρχος της Ν. Ιωνίας κ. Κολμανιώτης. Ο δήμος Ν. Ιωνίας ήταν ο πρώτος που πήρε πρωτοβουλία για το χαράτσι της ΔΕΗ. Μίλησε για την ανέχεια και την απόγνωση των ανθρώπων στην Ελλάδα του σήμερα, που θυμίζουν περίοδο πολέμου. Είπε ότι η προσπάθεια του δήμου ξεκίνησε από μία μικρή ομάδα ανθρώπων και στη συνέχεια απλώθηκε. Μαζεύτηκαν περίπου 800 άτομα σε ανοιχτή συγκέντρωση του Δήμου για το θέμα και μέσα σε επτά ημέρες υπογράφηκαν 1.700 εξώδικά, για να σταλούν στη ΔΕΗ. Είπε ότι δημιουργείται σ’ όλη την Ελλάδα, ένα κίνημα ανυπακοής και ότι ο Δήμος Ν. Ιωνίας είχε φτιάξει ομάδες περιφρούρησης, για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι.

Τέλος, μίλησε ο κ. Γιάννης Σιάτρας από τον σύλλογο «Έλληνες Φορολογούμενοι» (forologoumenos.gr). Μας είπε ότι από τον Απρίλη που ξεκίνησαν, έχουν κάνει τη μαζικότερη ομαδική προσφυγή στην Ελλάδα για το τέλος επιτηδεύματος (1.132 άτομα). Ετοιμάζουν και αποστέλλουν μαζικές προσφυγές για το «τέλος ακινήτων» που θα κατατεθούν μέχρι το τέλος Νοέμβρη. Πιστεύουν ότι στη δίκη που θα γίνει, θα πρέπει να παρευρεθούν οι Δήμαρχοι της χώρας, καθώς και ιστορικές προσωπικότητες όπως ο Θεοδωράκης και ο Γλέζος. Θα ετοιμάσουν προσφυγή προς τους Δήμους για τις λάθος τιμές ζώνης, κατά την οποία θα ζητούνται αναδρομικά, τα χρήματα που πλήρωναν οι πολίτες για τα λάθος (περισσότερα) τετραγωνικά. Καθώς και για τα τέλη των Ι.Χ. αυτοκινήτων και τις μειώσεις των συντάξεων, ως υπεξαίρεση απ το κράτος. Ο στόχος γι’ αυτούς είναι να λειτουργήσει δίκαια και νόμιμα το σύστημα δημόσιας διοίκησης.

Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησαν ερωτήσεις του κόσμου, στις οποίες προσπάθησαν ν’ απαντήσουν οι καλεσμένοι ομιλητές. Προτάθηκε να ακολουθηθεί ο τρόπος πληρωμής του λογαριασμού μέσω ΑΤΜ στις τράπεζες, αφαιρώντας το χαράτσι από το συνολικό ποσό πληρωμής. Βγάζουμε φωτοτυπία τον λογαριασμό, την αστυνομική μας ταυτότητα και την απόδειξη πληρωμής του ΑΤΜ και τα καταθέτουμε, στον 3ο όροφο του Δημαρχείου του Κορυδαλλού. Μαζί καταθέτουμε και το εξώδικό προς τη ΔΕΗ ή εξουσιοδοτούμε τον Δήμο να το κάνει για εμάς.

Παρ’ όλα αυτά επισημάνθηκε η απουσία του Δημάρχου του Κορυδαλλού από την εκδήλωση, καθώς και οποιουδήποτε άλλου μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συνέλευσης συστάθηκαν συντονιστικές επιτροπές κατοίκων γειτονιών, οι οποίες συναντήθηκαν το Σάββατο 19/11 στις 5μμ, σε 5 γειτονιές του Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στις πλατείες: Ελευθερίας, Μέμου, Ταξιάρχη, Καναρίων και στα μπασκετάκια στο Σχιστό. Ο σκοπός των επιτροπών αυτών, είναι να έρθουν σε επαφή οι άνθρωποι στις ίδιες τους τις γειτονιές, τις πολυκατοικίες, να ανταλλάξουν τα τηλέφωνά τους, έτσι ώστε να μπορούν να έρθουν άμεσα και γρήγορα σε επαφή μεταξύ τους, να ενημερώσουν όσο περισσότερους μπορούν και να εμποδίσουν όποιον τολμήσει να πάει να κόψει το ρεύμα.

Τέλος έγινε κάλεσμα για τη συγκέντρωση την Παρασκευή 25/11 στις 8 πμ στη ΔΕΗ Καμινίων (Αγ. Ελευθερίου 114), απ την οποία εκδίδονται οι εντολές διακοπής ρεύματος.

One response to “ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (αίθουσα «Πλειάδες»)ΣΤΙΣ 16/11/2011

  1. Pingback: Ραντεβού στις γειτονιές μας « Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: