Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Η Συνέλευση δε λειτουργεί πια.

Πρακτικά συνέλευσης 5/12/2011

Στη συνέλευση δεν κρατήθηκαν επισήμως πρακτικά λόγω της έντονης κριτικής διάθεσης που υπήρχε από κάποιους ως προς τον αριθμό των  συμμετεχόντων και τις πράξεις τις συνέλευσης.

#Προβληματισμός για τον μειωμένο αριθμό συμμετοχής και την μειωμένη προσέλευση (Γιώργος)

#Έντονη κριτική για τις δράσεις και πράξεις της συνέλευσης(Έλενα). Χαρακτηρίστηκαν ως ξόδεμα δυνάμεων και όχι ως ουσιαστικό έργο παραγωγής μιας καινούργιας πολιτικής πρότασης για πραγματικη Δημοκρατία που ονομάζουμε Άμεση Δημοκρατία.
Πρότεινε να γίνουν ομάδες δουλειάς πάνω στα εξής ζητήματα που αφορούν θέματα κρίσιμα για την λειτουργία και το περιεχόμενο της Άμεσης Δημοκρατίας.
-Δομές που πρέπει να αναπτυχθούν ώστε να πετύχει και να επηρεάσει τις κοινωνίες το κίνημα της Άμεσης Δημοκρατίας για να μην καταλήξει ένα απομονωμένο, γραφικό, αριστεριστικό και με ημερομηνία λήξης μόρφωμα.
Τι  θα κάνουμε  για να λειτουργήσει στη πράξη ένα τέτοιο σύστημα.
-Η διαρκής και ενεργή συμμετοχή του συνόλου στα κοινά μέχρι τώρα είναι ένα ευχολόγιο. Πως δεν θα παραμείνει? Να οργανώσουμε εκδηλώσεις, παρεμβάσεις, ανοιχτές συγκεντρώσεις που στόχο θα έχουν την εκπαίδευση των πολιτών και των νέων ώστε να καταλάβουν τι σημαίνει Άμεση Δημοκρατία? Τα ραντεβού των γειτονιών θα ήταν ιδανικά αν είχαν έναν τέτοιο σαφή  προσανατολισμό.
-Τα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης να μην εξαντλούνται  στην επανασύνδεση του ρεύματος μιας οικογένειας αλλά να γίνουν ουσιαστικότερα αν καταφέρουμε π.χ να απεξαρτήσουμε την οικογένεια αυτή από την ΔΕΗ.
– Να ψάξουμε άμεσα χωράφια στον Κορυδαλλό ή /και συνεργαζόμενους αγρότες για παραγωγή τροφής.
– Να ψάξουμε δημόσιους χώρους που θα χρησιμοποιηθούν για την αυτοοργάνωσή μας.
-Να ψαχτούμε για την δημιουργία μιας <ΗΘΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ> ή πολλών τοπικών συνεταιριστικών τραπεζών. Έχουν γίνει ήδη δειλά βήματα και στην Ελλάδα.
-Να  προτάξουμε στην <έξυπνη δικτατορία> τους μία <έξυπνη αντίσταση> με την δημιουργία εναλλακτικών οικονομικών δικτύων.

#Ενημέρωση από το ΣτΕ για την ΔΕΗ (Μενέλαος) και ανάγνωση ΦΕΚ περι ιδιωτικής περιουσίας. Κομμάτια από εκεί ήταν αρκετά ασαφή και εκφράστηκε η ανησυχία κα ιη υποψία πως ίσως χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για να χτυπηθεί η μικροιδιοκτησία.
Ο Βασίλης εξέφρασε την σκέψη του για μελλοντική δράση ενημέρωσης του κόσμου πάνω σε αυτό και άλλους νόμους επικίνδυνους για τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα.
#Αναγνώστηκε το κάλεσμα από λαϊκές συνελεύσεις, συλλογικότητες και άτομα για τριήμερη συνάντηση Άμεσης Δημοκρατίας στην Νομική και η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πάνω στις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας και όλοι θεωρήσαμε ότι μας εκφράζει και απαντάει κατά μεγάλο ποσοστό στο <Ποιοί  ήμαστε?>

#Συμμετοχή στην Τριήμερη Συνάντηση (ψηφίστηκε)

#Πρόταση (Κυριάκος) για δεύτερη εκδήλωση που να αφορά την ΔΕΗ (δεν ψηφίστηκε)

# Συζητήθηκε η αντιμετώπιση της περίπτωσης της Κας με τα 2 παιδιά και το πρόβλημα με την ΔΕΗ.
(Σημ. Συναντήσαμε τον Δήμαρχο κατά την αναχώρησή μας και υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει αυτοπροσώπως το θέμα και μέσω των Υπηρεσιών Πρόνοιας του δήμου)

#Επίσης συζητήθηκε νέα παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πιέσουμε για επίσημη και ουσιαστική θέση πάνω στο χαράτσι και την νομιμότητα του, στο με ποιους τρόπους θα βοηθιούνται από το δήμο όσοι δεν έχουν να πληρώσουν. (ψηφίστηκε)
Επειδή δεν προλαβάινουμε να ετοιμαστούμε για το ΔΣ της Τετάρτης μεταφέρεται για το 1ο ΔΣ του Ιανουαρίου.

#Ζητήθηκε από την ομάδα Εναλλακτικής Οικονομίας να δηλώσουν τα μέλη της συνέλευσης τι υπηρεσίες (τουλάχιστον 2) μπορούν να παρέχουν και τι ανάγκες μπορεί να έχουν ώστε αρχικά να λειτουργήσουμε πειραματικά το προετοιμαζόμενο δίκτυο μεταξύ μας. Επίσης ζητήθηκε αν κάποιος από την συνέλευση με κατάστημα κοντά στο κέντρο του Κορυδαλλού μπορεί να φιλοξενήσει έναν υπολογιστή που να χρησιμοποιείται απο την Συνέλευση για το σύστημα Εναλλακτικού νομίσματος.

#Συζητήθηκε η περίπτωση να βρούμε έναν συνταγματολόγο για μια μικρή ανάλυση / ενημέρωση πάνω στους τελευταίους νόμους σε σχέση με το Σύνταγμα της Ελλάδας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: