Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Η Συνέλευση δε λειτουργεί πια.

Οδηγίες για την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι

Οι οδηγίες που αφορούν στην εξόφληση του λογαριασμού σε ΑΤΜ είναι και πάλι η μόνη λύση για τους χιλιάδες συμπολίτες μας που αντιστέκονται και αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι, αφού όπως διαπίστωσαν μέλη της λαικής συνέλευσης σήμερα στη ΔΕΗ Κερατσινίου καταργήθηκε το γραφείο που λειτουργούσε μέσα στο υποκατάστημα της ΔΕΗ για όσους ήθελαν να πληρώσουν το λογαριασμό χωρίς το χαράτσι.Δείχνουν για μία ακόμα φορά το πραγματικό τους πρόσωπο και το πόσο φοβούνται την αντίσταση του κόσμου που αρνείται να πληρώσει.
Ό,τι και να κάνουν δεν μας πτοούν! 

Η άδικη, εκβιαστική και αντισυνταγματική φορολεηλασία των πολιτών δεν θα περάσει!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ

Η έκτακτη εισφορά ακίνητης περιουσίας που περιλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Για αυτό λοιπόν:

1.ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. Αρνούμαστε να πληρώσουμε μέχρι να βγει νεότερη απόφαση.Ήδη πολλοί συνάνθρωποί μας δεν έχουν πληρώσει. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε χρόνο ενώ παράλληλα συμπαραστεκόμαστε σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν. Αύριο μπορεί να είμαστε στη θέση τους.

2.Αν θέλετε να πληρώσετε το λογαριασμό της ΔΕΗ που έρχεται μαζί με το χαράτσι, οι οδηγίες είναι οι εξής:

α) Ο λογαριασμός μπορεί να πληρωθεί και μετά τη λήξη της προθεσμίας

β) Πάμε στο ΑΤΜ με το λογαριασμό ή με τον 12ψήφιο Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη σελίδα

γ) Βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε: Άλλες συναλλαγές → Πληρωμές ΔΕΚΟ → ΔΕΗ

δ) Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής και στη συνέχεια θα μας ζητηθεί να ορίσουμε εμείς το ποσό πληρωμής

ε) Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό αυτό που αντιστοιχεί στο χαράτσι (πάνω δεξιά ΕΕΤΗΔΕ)

Είναι σημαντικό πως στους δεύτερους λογαριασμούς της ΔΕΗ που ήρθαν, το ποσό που αναγραφόταν στον πρώτο λογαριασμό και αντιστοιχεί μόνο στις νόμιμες υποχρεώσεις μας και έχει πληρωθεί στα ΑΤΜ χωρίς την πληρωμή του φόρου, έχει αφαιρεθεί. Επομένως είναι φανερό πως η διαδικασία ισχύει.

στ) Πληκτρολογούμε το ποσό που απομένει

ζ) Κρατάμε την απόδειξη την οποία προσκομίζουμε μαζί με μια φωτοτυπία της ταυτότητας μας και φωτοτυπία του λογαριασμού στο δήμο μας.

Στη συνέχεια θα γίνουν ομαδικές προσφυγές στο ΣΤΕ από το οποίο αναμένουμε απόφαση μετά την ομαδική προσφυγή πολιτών και φορέων ώστε να αποδειχτεί η αντισυνταγματικότητα του νόμου, ενώ είναι γεγονός πως ήδη αρκετοί συμπολίτες μας έχουν δικαιωθεί μέσω δικαστηρίων σε όλη τη χώρα.

Για όσους συνανθρώπους μας αυτή η συναλλαγή είναι δύσκολη, τους βοηθάμε είτε πηγαίνοντας μαζί τους στο ΑΤΜ, είτε πληρώνοντας με τη δική μας κάρτα.

ΠΡΟΣΟΧΗ:Θα εξοφλήσετε το λογαριασμό μόνο μέσω ΑΤΜ και όχι «εισπρακτικής μηχανής». Στα ΕΛΤΑ και στα ταμεία των τραπεζών υπάρχει εισπρακτική μηχανή, όπου εξοφλούνται λογαριασμοί ΔΕΚΟ, όμως, η εν λόγω μηχανή, «διαβάζει» το barcode του λογαριασμού και δεν επιτρέπει «μερική» εξόφλησή του. Επιπλέον, όσοι εξοφλείτε τη ΔΕΗ με πάγια εντολή χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού σας, θα πρέπει να την ανακαλέσετε, προσωρινά τουλάχιστον.

Σε περίπτωση που έχετε κατοικία την οποία νοικιάζετε, ανεξάρτητα από το εάν η παροχή του ρεύματος είναι στο δικό σας όνομα ή σε αυτό του ενοικιαστή, κάνετε το εξής:
α) επισημαίνετε εγκαίρως στον ενοικιαστή σας, να μην πληρώσει κανένα λογαριασμό της ΔΕΗ, που θα περιέχει το χαράτσι
β) του ζητάτε να σας δώσει τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής καθώς και το ποσόν χωρίς το χαράτσι. Εξοφλείτε κανονικά το λογαριασμό, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

3.Ανοίγουμε κανονικά στον υπάλληλο που κάνει καταμέτρηση ρεύματος, αλλά είμαστε παρόντες. Η ημερομηνία καταμέτρησης γράφεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Δεν ανοίγουμε την πόρτα αν έρθουν να μας κόψουν το ρεύμα και εμποδίζουμε με όποιο τρόπο μπορούμε τους εργολάβους που αναλαμβάνουν το κόψιμο.

4. Η επανασύνδεση του ρεύματος στο ρολόι είναι απλή και μπορεί να την κάνει ο ηλεκτρολόγος της γειτονιάς. Υπάρχουν και ζωντανά οδηγίες στο youtube. Οι γείτονές μας είναι στο πλευρό μας. Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν τα ίδια προβλήματα με εμάς και είναι στο πλευρό μας.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΟΒΟ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!

2 responses to “Οδηγίες για την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ χωρίς το χαράτσι

  1. ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΡΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 30 Ιανουαρίου, 2012 στο 21:38

    ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ .ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ.ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΩΔΙΑ ΕΞΩ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΡΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 02/02/2012 ΘΑ ΒΓΕΙ ΟΜΩΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΜΕΣΩΣ;ΗΔΗ ΤΟ ΚΟΒΟΥΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΝΩΣΕΙ;
    ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΑΠΟ ΝΙΚΑΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ;ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ Η ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΝΟΕΙ

  2. RodGer 31 Ιανουαρίου, 2012 στο 14:25

    Δεν απειλούν μόνο εσένα. Σε όλους μας, που δεν έχουμε πληρώσει το χαράτσι, έχει έρθει λογαριασμός με «ειδοποίηση διακοπής». Δεν μας απειλούν τώρα. Μας απειλούν εδώ και καιρό. Αναμενόμενο είναι να θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Από εμάς όμως εξαρτάται το αν θα τους επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τις απειλές τους.

    Αν δεν μπουν μέσα στην πολυκατοικία δε μπορούν να κόψουν το ρεύμα από ορισμένα σπίτια. Για να το κόψουν από έξω θα πρέπει να το κόψουν από όλους (και το κοινόχρηστο το οποίο δεν έχει χαράτσι και συνήθως πληρώνεται κανονικά).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: