Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Η Συνέλευση δε λειτουργεί πια.

Πρακτικά συνέλευσης 16/1/2012

Συντονιστής: Λευτέρης Πρακτικά Μαργαρίτα
Ενημέρωση από μέλη της Λ.Σ που παρεβρέθηκαν στο κάλεσμα όλων των συνελεύσεων Αττικής στο Πάντειο. Συμφωνήθηκε να εξεταστούν οι προτάσεις που ακούστηκαν σε άλλη συνέλευση.
Στη συνέχεια συζητήθηκε το κείμενο για την διαδικασία της συνέλευσης που είχε προταθεί εδώ και πολύ καιρό από την Μαργαρίτα. Μετά από κάποιες αλλαγές-προσθήκες ψηφίστηκε από το σώμα και αποφασίστηκε να ανέβει στο blog.
Κατόπιν διαβάστηκε το κείμενο για την πολιτική κατάσταση,με τις αλλαγές που έγιναν σε αυτό και ψηφίστηκε επίσης από το σώμα.(θα ανέβει στο blog)
Τα θέματα που προτάθηκαν ειναι:
1) Χαλυβουργία ( πιθανή επίσκεψη μας στους απεργούς )
2)ALTER (κείμενο συμπαράστασης) ( 6 ψήφοι )
3) Εκδήλωση για ανέργους ( 8 ψήφοι )
4) Ενημέρωση και προτάσεις απ’την ομάδα της εναλλακτικής οικονομίας ( 7 ψήφοι )
5)ΔΕΗ-εντολές διακοπής ρεύματος ( 6 ψήφοι )
6) ΙΚΑ-Νοσοκομεία-Υγεία ( 4 ψήφοι )

Παρ’ότι υπερψηφίστηκε το θέμα των ανέργων, μετά από παρέμβαση να αφιερωθεί ένα δεκάλεπτο στο θέμα της ΔΕΗ, ξεκινήσαμε να συζητάμε για αυτό, με αποτέλεσμα να μην μείνει χρόνος για τα υπόλοιπα θέματα.
Μάθαμε ότι δεν υπάρχει τελικά ξεχωριστό ταμείο στη ΔΕΗ όπου μπορεί να πληρωθεί μόνο το ρεύμα (υπάρχει ένα γραφείο που μπορεί να πληρωθεί μόνο το ρεύμα με τη μορφή διακανονισμού) κι έτσι αποφασίσαμε να συνεχιστεί το μοίρασμα των οδηγιών για πληρωμή μέσω ΑΤΜ, έξω απ’την ΔΕΗ στο Κερατσίνι.( δημιουργήθηκαν δυάδες ατόμων για αυτό).
Ακούστηκαν διάφορες προτάσεις όπως:
Να μπούν κάποια τηλέφωνα επικοινωνίας με την συνέλευση,στο φύλλο των οδηγιών.Να τυπώσουμε και να μοιράζουμε ταυτόχρονα τις απαντήσεις για το τι ισχύει νομικά, για την μή πληρωμή του χαρατσιού, την διακοπή της ηλεκροδότησης, κλπ.
Να μην κάνουμε μόνο διαμαρτυρίες αλλά και προτάσεις.
Να ζητηθούν στοιχεία απ’τον Δήμαρχο για το πόσοι πολίτες μέχρι τώρα στον Κορυδαλλό δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι.
Να γίνει παρέμβαση, διαμαρτυρία σε συντονισμό με τις άλλες Λαϊκές συνελεύσεις στους εργολάβους που αναλαμβάνουν τις διακοπές ηλεκτροδότησης.
Να απαιτήσουμε οι πρώτες 400 Κιλοβατώρες να είναι δωρεάν για τους καταναλωτές ( όπως ίσχυε έως το 1962 ή 63 ).
Οι άποροι και οι άνεργοι να μην πληρώνουν καθόλου ρεύμα.
Να διοργανώσουμε αλλη μια εκδήλωση για το ρεύμα,σε σχέση με τις εντολές διακοπής. Να γίνει ανοιχτή συγκέντρωση για την ΔΕΗ,με πορεία προς το δημοτικό συμβούλιο.
Ψηφίστηκε με 17 ψήφους υπέρ,να γίνει πρώτα ένα κάλεσμα σε όλες τις συνελεύσεις για κοινή και ταυτόχρονη δράση – παρέμβαση στους εργολάβους,οι οποίοι αναλαμβάνουν τις διακοπές ηλεκτροδότησης.
Ψηφίστηκε η πρόταση για εκδήλωση με θέμα το χαράστι με ψήφους:10 υπέρ, 5 κατά και 2 λευκά.
Ενημερωθήκαμε από τον Βασίλη για το κόστος της κόρνας ( 200 ευρώ) και το σώμα αποφάσισε να το ψάξει περισσότερο. Ανέλαβε ο Θοδωρής.
Κατόπιν συζήτησης αποφασίστηκε επίσης να γίνει μια επίσκεψη στους απεργούς Χαλυβουργούς την Κυριακή 22/1/12 με σημείο συνάντησης,την πλατεία έναντι του Δημαρχείου στις 11:00 π.μ ( συλλέγουμε τρόφιμα κλπ. για να τα προσφέρουμε ).
Αποφασίστηκε ως σημείο συνάντησης η Πλ. Κοραή για την συγκέντρωση της Τρίτης 17/1/12 μετά από πρόταση της συνέλευσης Πετραλώνων – Θησείου -Κουκακίου προς όλες τις λαϊκές συνελεύσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: