Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Η Συνέλευση δε λειτουργεί πια.

Πρακτικά Συνέλευσης 5/3/2012

Έγιναν ενημερώσεις για:
1) Την προσπάθεια της Δημοτικής Αστυνομίας να διώξει τους 40 περίπου αστέγους από το χώρο του Πύργου του Πειραιά και να τους πάρει τα κρεβάτια,την Παρασκευή και ξανά την Δευτέρα. Η απομάκρυνση των αστέγων εμποδίστηκε από τους ίδιους και από αλληλέγγυους οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο χώρο εμποδίζονταε το αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας να φύγει με τα κρεβάτια,τα οποία και επεστράφησαν στο χώρο. Εκεί εμφανίστηκαν και η αντιδήμαρχος Πειραιά,καθώς και η υπεύθυνη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου,με την πρόθεση να εκκενώσουν το κτήριο. Μετά απο συζήτηση με τους αλληλέγγυους, αποφασίστηκε να παραμείνουν οι άστεγοι στον χώρο μέχρι να βρεθεί μόνιμος χώρος στέγασης και να εξεταστούν από γιατρούς.
2) Κάλεσμα σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά,το Σάββατο 10/3/12 στις 12.00 με αφορμή την επίθεση που δέχτηκαν μέλη του ΣΕΚ και της Δημοτικής παράταξης »Ανταρσία στο Λιμάνι»,καθώς και φοιτητές, την ώρα που μοίραζαν έντυπο υλικό στην οδό Σωτήρος στον Πειραιά, από μέλη της Χρυσής Αυγής.
3) Για την συνάντηση που κάλεσε το σωματείο βάσης ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων ΣΩ.Β.Α την Κυριακή 4/3 στο πολυτεχνείο,με θέμα την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και την απάιτηση για σφράγισμα των βιβλιαρίων των ανέργων,χωρίς όρους,καθώς και κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 14/3/12 στις 11.00 π.μ. στην Ομόνοια.
4) Για την παρέμβαση που έγινε το Σάββατο και την Κυριακή απο την επιτροπή κατοίκων Ψυρρή,σε συνεργασία με την Νέα Γουινέα σε οικόπεδο επί της οδού Ασωμάτων, για την δημιουργία αστικού λαχανόκηπου, με τη συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής και μεγάλη επιτυχία.
5) Για την δεντροφύτευση ελαιόδεντρων στον χώρο του Ελληνικού,με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου,σε μιά προσπάθεια να γίνει το πρώην αεροδρόμιο πάρκο αντί για τσιμέντο.
6) Για κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία,από την ομάδα ΗVA, για την Ψυχική Υγεία,στο Υπουργείο Υγείας, Αριστοτέλους 17,στις 13/3/12 στις 10.00 π.μ.Θα ακολουθήσουν δρώμενα, συναυλία,θεατρικό κλπ.
7)Για την ομάδα παραγωγής και διακίνησης της τροφής Αγροναύτες,οι οποίοι διαθέτουν εβδομαδιαίο καλάθι βιολογικών οπωροκηπευτικών. ( Θα το ψάξουμε περισσότερο μήπως ψωνίζουμε απο εκεί).
8) Για την πορεία που έγινε το πρωί του Σαββάτου για την στήριξη των καταλήψεων.Mε μεγάλη συμμετοχή του κόσμου η πορεία ξεκίνησε από την κατηλημμένη Αγορά της Κυψέλης και πέρασμα απ’ τη Λέλα Καραγιάννη, το πάρκο Κύπρου και Πατησίων και κατέληξε στην πλατεία Βικτωρίας.
9) Για προσαγωγές που έγιναν απ την αστυνομία στην Νίκαια κατά την διάρκεια αφισοκόλλησης.
10) Για την προβολή της ταινίας »Ακόμα κι η βροχή» την Πέμπτη 8/3/12 στις Πλειάδες (πνευματικό κέντρο δήμου Κορυδαλλού) στις 7.30μ.μ από την κίνηση »Απελάστε τον ρατσισμό».
11) Για την παραχώρηση απ το Ρεσάλτο στην συνέλευση,της μικροφωνικής για την Κυριακή.

Κατόπιν ακολούθησε συζήτηση για την οργάνωση της πορείας,του παζαριού και του συλλογικού φαγητού που θα πραγματοποιήσει η συνέλευση του Κορυδαλλού την Κυριακή 11/3/12
Αποφασίστηκε να τυπωθούν 1000 αφίσες 35 επί 50 και 300 έντυπα με το κείμενο των δράσεων της συνέλευσης κι άλλες 300 με το κείμενο που ήδη έχουμε ( με μια προσαρμογή) για την πολιτική κατάσταση. Αποφασίστηκε επίσης να φιαχτεί κουτί ενίσχυσης της συνέλευσης (ανέλαβε η Νάντια)
Θα βρεθούμε την Τετάρτη 7.30 στο ΚΑΠΗ για να μοιραστούμε τις αφίσες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: