Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Κορυδαλλού

Η Συνέλευση δε λειτουργεί πια.

Πρακτικά Συνέλευσης 26/3/2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

*ΠΕΜΠΤΗ 29/3 Πολιτιστικό κέντρο Βύρωνα στις 19:30, εκδήλωση-συζήτηση με θέμα <<Άμεση Δημοκρατία, αυτοδιαχείριση,αλληλέγγυα συνεργατική οικονομία>>. Οργανώνεται από την εφημερίδα <<Δράση>>

*Δράσεις υπέρ των συλληφθέντων της 12ης Φλεβάρη :

-31/3 Αντιπληροφόρηση στις γειτονιές (πανό-τρικάκια)

-3/4 Συγκέντρωση συνελεύσεων στο Σύνταγμα στις 18.00 (θα στηθεί μικροφωνική, θα μοιραστούν κείμενα για το θέμα των συλληφθέντων)

-5/4 Συντονιστικό απολογισμού των παραπάνω δράσεων

-28/4 (Οργανώνεται) πορεία αλληλεγγύης στο κέντρο

*ΣΑΒΒΑΤΟ 31/3 Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης ενάντια στον καπιταλισμό.Πορεία μέχρι τα γραφεία της Ε.Ε.Συγκέντρωση στις 12.00 στην Ομόνοια

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για ΘΕΜΑΤΑ

-Ανάγκη αντιμετώπισης και τοποθέτηση της Συνέλευσης για τα μέτρα της κυβέρνησης

-Συντονισμός και συσπείρωση συνελεύσεων

-Δημιουργία νέας Πλατείας Συντάγματος με τη βοήθεια όλων των χώρων (κόμματα, συνδικάτα, συλλογικότητες) για την περιφρούρησή της.

– Ανάγκη οργάνωσης της συνέλευσης για εξοικονόμηση χρόνου και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα ως προς τις δράσεις και τους στόχους.

-Σχηματισμός συντονιστικής επιτροπής που θα προωθήσει δράσεις με στόχο την εξάπλωση της συνέλευσης.

-Κείμενο «ποιοί είμαστε»

-Νόμος περί απαγόρευσης διαδηλώσεων

-Τροφή

-Αν θέλουμε να αναρτούνται οι δράσεις μας στο κοινό μπλογκ των συνελεύσεων (Δεν υπήρξε κάποια διαφωνία)

-Κατά πόσο συμμετέχουν στις δράσεις όσοι ψηφίζουν

-Εύρεση χώρου

ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ:

Η συζήτηση είχε αρκετή δόση αυτοκριτικού χαρακτήρα που πήγαζε από την δυσαρέσκεια όσων συμμετείχαν στη δράση της 25/3.Σ’αυτή συμμετείχαν λίγοι, δεν ήταν καλά οργανωμένη και ήταν σαφής η έλλειψη στόχου. Εκφράστηκε ότι θα θέλαμε να γίνονται πράγματα που θα μείνουν και να μην διαθέτουμε τον χρόνο μας μόνο σε διαμαρτυρίες. Έτσι συζητήθηκε εκτενώς το θέμα εύρεσης χώρου. Όσοι διαφώνησαν μίλησαν για την οικονομική δέσμευση που θα προκύψει, για το αν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο κ αν υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και για τον φόβο ότι θα εγκαταλειφθεί έτσι η πλατεία και η φιλοσοφία της.

Όσοι στήριξαν την πρόταση για χώρο είπαν ότι εκεί θα διοργανώνονται σεμινάρια, εργαστήρια, μαθήματα, παζάρια, εναλλακτική οικονομία και γενικά οτι θα είναι ένας χώρος δημιουργίας και όχι μόνο καταγγελίας. Η πλατεία δεν θα παραμεληθεί, θα βρισκόμαστε εκεί για εκδηλώσεις αφύπνισης και ανοιχτές συζητήσεις, αν όμως πρέπει να οργανωθεί μία δράση καλό θα ήταν να μην γίνεται δημόσια. Ως προς το οικονομικό, ο καθένας συμμετέχει ανάλογα με τις δυνάμεις του αλλά σε πρώτη φάση θέλει από κάποιους μία δέσμευση. Τελικά ,ψηφίστηκε με 15 υπέρ,7 κατά και 5 αποχές, 2 λευκά. Οι 15 που ψήφισαν υπερ ανέλαβαν να εντοπίσουν σε πρώτη φάση εγκαταλελειμμένα σπίτια όπου θα είναι φθηνό το ενοίκιο και να ενημερώσουν την υπόλοιπη συνέλευση.

Κατόπιν συζητήθηκε η ανάγκη συγκρότησης ομάδων εργασίας για συγκεκριμένα θέματα που στην πορεία έχουν αμεληθεί κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου ή και για καινούργια. Αυτές οι ομάδες θα αναλαμβάνουν να προετοιμάζουν, να ενημερώνονται, να οργανώνουν και τελικά να προτείνουν στη συνέλευση τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Έτσι ίσως να παρακινηθούν περισσότερα μέλη και γίνουν πιο δραστήρια μιας και θα συμμετέχουν σε ομάδες που τους ενδιαφέρουν. Κάποιοι τον βρήκαν πολύ δομημένο αυτόν τον τρόπο δουλειάς και πρότειναν να το αφήσουμε πιο ελεύθερο. Είπαν ότι ομάδες θα σχηματίζονται όταν υπάρχει θέμα και ανάγκη να τρέξει κάτι.Τελικά δεν ψηφίστηκε αλλά σχηματίστηκαν 3 ομάδες

1)ΑΝΕΡΓΙΑ : Όλγα, Σίμος, Πάνος

2)ΔΕΗ,ΧΑΡΑΤΣΙ,ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ανδρέας ,Μενέλαος, Κοσμάς

3)ΤΡΟΦΗ,ΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Θοδωρής, Ιωάννα, Τάσος, Ειρήνη, Έλενα

Οι ομάδες εννοείται είναι ανοιχτές και όποιος άλλος θέλει συμμετέχει.

Επίσης συζητήθηκε και αποφασίστηκε ότι για εξοικονόμηση χρόνου οι ενημερώσεις θα γίνονται πλέον γραπτώς .Κάποιος θα τις συγκεντρώνει μέσα στην εβδομάδα μέσω των mail ,θα συμπληρώνονται με ό,τι καινούργιο υπάρχει (γραπτά στην αρχή της συνέλευσης) και θα γυρνάει το χαρτί ώστε να ενημερώνεται όποιος ενδιαφέρεται.

Ακόμα αναφέρθηκαν τα εξής:

-Στις συζητήσεις πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να τηρούμε τη διαδικασία, να μην κάνουμε επίθεση σε πρόσωπα και να μένουμε στην ουσία, να μην είμαστε παθητικοί και ασκούμε μόνο κριτική αναθέτοντας στους άλλους πράγματα που δεν κάνουμε εμείς.

-Δεν τίθεται θέμα καταστατικού της συνέλευσης με την κλασική έννοια του όρου ,ούτε δημιουργία ιδεολογικής γραμμής αλλά το κείμενο <<Ποιοί είμαστε>>, το οποίο ποτέ δεν βρίσκουμε χρόνο να το λήξουμε ,μπορεί να αναφέρεται σε βασικές ανθρωπιστικές αρχές όπως ισότητα, ελευθερία ,αλληλεγγύη αλλά και σε αμεσοδημοκρατικές αρχές που ούτως ή άλλως ασπαζόμαστε όπως: οριζόντια δομή, αυτοοργάνωση, σεβασμός στην διαφορετικότητα των ιδεολογιών χωρίς να περιορίζεται η πρωτοβουλία και η ατομική εξέλιξη.

-Οποιοδήποτε ψήφισμα είναι υπό αναίρεση μιας και το σώμα της συνέλευσης αλλάζει και είναι ελεύθερο να το πράξει

-Τα κενά του κράτους δεν μπορούν να κλείσουν από εμάς ,όμως μπορούμε να δημιουργήσουμε δομές και δεσμούς αλληλεγγύης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: